Megy a feszko

Ha valaki arra vállalkozik, hogy családot alapít, azzal az otthonát őrültek házává változtatja. Ezzel együtt, mindenkinek ajánlani tudom ezt az "őrületet", bár az is lehet, hogy csak mi őrültünk meg egy kicsit és már ebben az őrületben érezzük otthon magunkat. Vagy az is lehet, hogy másoknak sikerül egész nyugis kis családi életet élni, vagy csak tőlünk örökölték a gyerekek a hülyeséget, igazán nem tudom.... Folyton megy a feszkó, de azért nagyon jól érezzük magunkat.

Utolsó kommentek

Linkblog

Az élet nagy dolgai

2009.04.30. 00:29 - acsko

Blanka és Annus, minden veszekedésük ellenére, imádják egymást, és nagyon sokat tanulnak egymástól. Annuska Blankától nemcsak praktikus dolgokat tanul, hanem az élet nagy dolgait is vele együtt ismeri meg. Ma a homokozó mellett együtt temették el a báránykát. Ezt Panni vette észre. Hogy nem félreértésről van szó, vagyis, hogy nem csak betemették, hanem valóban eltemették a játékot, arra bizonyság Blanka magyarázata. Blanka elmondta, hogy azért temették el a báránykát, mert meghalt, ami azt jelenti, hogy többet nem fogják már látni. Ma azt is elmesélte Annuskának, hogy Jézus is meghalt már, mert megölték a gonosz emberek, akiknek pedig ő mind megbocsátott. És "mindenki meg fog halni ebben az életben". Blanka is, Annuska is, Mama is, Apa is. Mindnyájan megöregszünk és meghalunk. 

Annuskának mindig lelkesen felcsillant a szeme, ha valamit felismert a könyvben lévő képeken, vagy ha valamit megérteni vélt. Annuska egyébként ugyanolyan tudálékosan és lelkesen magyaráz mint Blanka és nagyon büszke arra, ha valamit sikerül nemcsak jól elvégeznie, hanem hozzá is tud fűzni valami magyarázatot. Ma például azt látom, hogy Annuska veszi fel a papucsát. Közben indokolja is: felveszi, hogy ne koszolja össze a lakást. Amikor nyúltam a cipőjéért, gyorsan utánakapott és a helyére tette: „itt a helye, ide kell tenni.” 

Aztán boldog mosollyal totyog el és majdnem orra esik, mert a papucs nagy a lábára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megyafeszko.blog.hu/api/trackback/id/tr151094830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása